Net Brussel beperkt huisvuilomhaling door personeelstekort

Enkel de witte zakken worden wel opgehaald.
Baert Marc Enkel de witte zakken worden wel opgehaald.
Net Brussel kampt met een personeelstekort omdat vier keer zoveel personeel zich ziek meldt als normaal. Daardoor worden er een aantal omhalingen geschrapt, vooral voor gele en blauwe zakken.

Komende donderdag en vrijdag worden er geen gele zakken voor papier en karton opgehaald voor de gemeenten waar dat normaal het geval is. De witte zakken voor algemeen huisvuil worden wel opgehaald. Net Brussel vraagt iedereen die door de regeling getroffen wordt om de gele zakken opnieuw aan te bieden eens de dienst hersteld is.

Maandag geldt hetzelfde voor de blauwe zakken voor pmd. Waar de zakken niet opgehaald worden, vraagt Net Brussel ook om ze niet buiten te zetten. Maandag laat Net Brussel ook weten hoe de ophaling in de toekomst verder geregeld wordt.

De ophaling van groene zakken met tuinafval en oranje zakken met voedingsafval blijft wel verzekerd. De containers aan appartementsgebouwen, de ondergrondse containers en de glasbollen worden ook nog steeds leeggemaakt. De reinigingsdiensten proberen intussen met het beperkte personeel hun taken zo goed mogelijk te vervullen.