Nemo 33 krijgt duikput in open lucht

Een schets van hoe het domein er na de uitbreiding zal uitzien.
Repro AMG Een schets van hoe het domein er na de uitbreiding zal uitzien.
Het duikcentrum Nemo 33 in Ukkel zal uitgebreid worden met een duikput in open lucht. Daarnaast zal er ook een windmolen, een hotel met 35 kamers en een parking met 100 plaatsen komen. Aan het project hangt een prijskaartje van drie miljoen euro.

Nemo 33 is na het Italiaanse zwembad 'Y-40 the Deep Joy' met zijn 33 meter het tweede diepste zwembad ter wereld. Naast Brusselse en Belgische duikers verwelkomt het zwembad ook veel buitenlandse duikers. "Dagelijks komen hier zo'n 200 duikers over de vloer. Heel wat van hen zijn buitenlanders, maar we kunnen hen hier geen slaapgelegenheid bieden. Daarvoor moeten ze naar hotels in de buurt gaan, met het risico dat ze de volgende dag niet meer terugkomen. Met de bouw van een hotel met 35 kamers zouden we nu ook deze mensen kunnen opvangen", aldus directeur John Beernaerts.


Daarnaast zou er ook een parking komen, zal er een windmolen geïnstalleerd worden om de elektriciteitsfactuur te doen dalen en krijgt het complex een duikput in open lucht. "Deze nieuwe duikput moet ervoor zorgen dat we in alle seizoenen veel volk over de vloer krijgen. Ons piekmoment ligt in februari, terwijl de zomermaanden eerder rustig zijn. Met een nieuwe duikput willen we nu ook die zomermaanden aantrekkelijker maken", aldus Beernaerts. De duikput zou minstens 15 meter diep moeten zijn en krijgt een diameter van 25 meter. "Hoeveel dieper we nog zullen gaan, hangt van de ondergrond af", aldus Beernaerts.


De gemeente heeft een stedenbouwkundige en milieuvergunning uitgereikt. Buurtbewoners hebben daartegen een bezwaarschrift ingediend omdat ze vrezen voor mobiliteitsproblemen rond het complex. Het milieucollege heeft nu 60 dagen om zich daarover uit te spreken. (AMG)