Negen mensen opgepakt na grote vechtpartij tussen Syrische families

Gemeentehuis van Schaarbeek
Baert Marc Gemeentehuis van Schaarbeek
Donderdagnamiddag zijn in Schaarbeek negen mensen opgepakt na een grote vechtpartij tussen twee Syrische families. Daar kwamen stokken en baseballknuppels bij kijken. Dat laat het Brusselse parket weten.

De vechtpartij vond plaats  in de Koninklijke Sinte-Mariastraat en op het Lehonplein, niet ver van het gemeentehuis van Schaarbeek. Twee Syrische families raakten er om een nog onduidelijke reden bijna slaags. “Meerdere politiepatrouilles werden ter plaatse gestuurd en daar bleek dat de politiediensten net op tijd tussen kwamen, nog voor er sprake was van een gevecht tussen de twee gewapende groepen. Die hadden onder meer stokken en baseballknuppels bij”, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse.

De politie pakte uiteindelijk negen personen op. Die werden vrijdag verhoord en daarna weer vrijgelaten. Het parket voert nu een onderzoek om bloot te leggen waarom de twee families met elkaar op de vuist gingen.

Volgens burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) van Schaarbeek kwam het de voorbije dagen al meermaals tot ruzies en confrontaties tussen beide families en moest de politie toen ook tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.