Negen maanden cel voor relschopper mars tegen Marrakesh

Rellen na mars tegen Marrakesh.
Marc Baert Rellen na mars tegen Marrakesh.
Een man die op de ‘mars tegen Marrakesh’ een verkeersbord naar de politie wierp, is veroordeeld tot 9 maanden cel. 

L.F. uit Herenthout liet zich op 16 december gaan tijdens de zogenaamde ‘mars tegen Marrakesh’. De man - nota bene zelf een nakomeling van roma-zigeuners - gooide op de Kortenberglaan een verkeersbord naar de ordediensten. De man werd gearresteerd, maar werd niet goed geboeid waardoor hij kon vluchten. Toen hij alsnog gevat werd, kreeg hij naar eigen zeggen een ‘stevig pak slaag’ te verduren.

Zijn advocaat had de vrijspraak gevraagd. “Er kan geen sprake zijn van weerspannigheid door geweld of een ernstige bedreiging tegenover de politie. Dat verkeersbord kon de politie nooit raken, want de agenten stonden te ver.” Een argument dat op weinig bijval van de rechter kon rekenen. “Bovendien is het niet de eerste keer dat meneer voor dergelijke gewelddaden voor een rechter moet verschijnen”, stipte de rechter aan in zijn vonnis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.