Nederlandse bib krijgt volledige renovatie

bib wordt 'bib van de toekomst'

De bib krijgt een modern jasje.
Tsjonk-Nilis De bib krijgt een modern jasje.
De Nederlandstalige bibliotheek van Anderlecht krijgt een volledige make-over. De bedoeling is om de bib in de Sint-Guidostraat te transformeren tot een polyvalente ruimte, met plaats voor evenementen. De renovatiewerken bedragen 300.000 euro.

De inrichting wordt aangepakt en de collectie wordt luchtiger opgesteld. Verder komt er een patio om daglicht binnen te laten, nieuwe verlichting, een nieuwe balie, gezellige lees- en zithoekjes en digitale werk- en studeerplekken. Daarnaast komt er een nieuwe polyvalente ruimte voor lezingen, debatten, tentoonstellingen en creatieve workshops. Ten slotte wordt ook het meubilair vernieuwd. In de vernieuwde bib zullen evenementen plaatvinden, zodat de bib uitgroeit tot een bijkomend cultureel centrum in hartje Anderlecht.

 Voor de inrichting deed de gemeente beroep op architectenbureau Tjonck-Nilis en bureau Efika. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2019. De bibliotheek verhuist tijdelijk naar de voormalige gemeentelijke kleuterschool in het Busselenbergpark. De kostprijs bedraagt 300.000 euro. De VGC subsidieert 150.000 euro, het overige wordt betaald door de gemeente.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.