Nederlander Nico de Beer schrijft thriller die zich in Brussel afspeelt

Nico de Beer met zijn boek 'Schakels'.
Foto Baert Nico de Beer met zijn boek 'Schakels'.
Nico de Beer, een Nederlandse schrijver uit Tilburg, heeft met 'Schakels' een thriller uitgebracht die zich afspeelt in Brussel. "Ik heb twee weken in de buurt rondgelopen om inspiratie op te doen", aldus De Beer.

Schakels is een thriller over vrouwen die gedwongen worden in de prostitutie te werken. Een taxichauffeur ontmoet in de buurt van de Kruidtuin een vrouw die tegen haar wil geprostitueerd wordt. De Poolse zou in Brussel in een kapsalon moeten werken, maar in plaats daarvan komt ze terecht in een hoerenclub. De taxichauffeur trekt zich het lot van de vrouw aan en zet alles op alles om haar te redden.

Mensenhandel

"Mensenhandel speelt zich af in alle grote steden. Brussel was dus sowieso een optie, maar de keuze voor deze stad was eerder toevallig", vertelt de Beer. "Ik ken de stad als toerist. Ik heb enkele weken doorgebracht in een hotel in de buurt van de Kruidtuin en vandaar kwam het idee om mijn volgende roman in Brussel te laten afspelen. De prostitutiebuurt is bij wijze van spreken om de hoek van mijn hotel en ik was van zin om een verhaal over mensenhandel te schrijven. Geloofwaardigheid is in al mijn verhalen belangrijk, dus ik wilde dat elk detail klopte."


Schakels is het vierde boek van de docent Nederlands en Engels in Tilburg.


"Het is ook mijn allereerste thriller. Mijn periode in Brussel was op zijn minst interessant te noemen. Er heerst hier een soort van bruisende gemoedelijkheid. Ik ben zeker van plan om snel terug te komen." (AMG)