Nachtelijke brand vernielt zeven wagens in Ukkel

Brand vernielt zeven wagens.
Shauny Verheulpen Brand vernielt zeven wagens.
Zeven wagens hebben dinsdagnacht omstreeks 2.30 uur vuur gevat in de Jean Benaetsstraat in Ukkel. Bij aankomst van de brandweer waren twee voertuigen al uitgebrand, een derde stond nog in brand. 

Er bleek benzine uit een van de wagens gelekt te zijn, en omdat de straat afloopt, liep de brandstof naar de andere wagens. Vervolgens moet ze in brand gevlogen zijn, maar hoe precies, moet nog onderzocht worden door de branddeskundige. Volgens woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw brandden twee wagens uit alvorens de brandweer ter plaatse was. Een derde wagen stond deels in brand.

Daarnaast beschadigde de brand twee gevels van woningen. De brandweerlieden controleerden de huizen vervolgens op CO-aanwezigheid, maar de woningen bleken veilig. 

Het parket stuurde een branddeskundige ter plaatse. Die stelde vast dat de brand veroorzaakt werd door toedoen van derden. Voorlopig werd nog niemand aangehouden. 

De interventie duurde - samen met de controle van de huizen - een uur lang. 

Brand vernielt zeven wagens.
Shauny Verheulpen Brand vernielt zeven wagens.

Buurt in shock

Een eigenaar van een van de wagens is naar eigen zeggen in shock. Zijn wagen brandde volledig uit. “Ik ben alles kwijt”, zegt hij. “Belangrijke papieren die ik nodig had zijn gewoon weg. Ik wil vooral weten waarom iemand zoiets doet. Ik vind het verschrikkelijk, maar ik denk maar aan een ding, namelijk dat mijn dochtertje ongedeerd is.”

Ook een andere buur zag haar wagen in vlammen op gaan. Zij hoorde een knal en klom langs het achterraam uit haar woning, dit omdat haar ramen vooraan barstten door de druk. Ze moest toekijken hoe alles vernield werd. 

De buurt is naar eigen zeggen verbouwereerd door de gebeurtenis. “Ik dacht dat het om een terroristische daad ging”, zegt een onder hen. 

Twee woningen raakten beschadigd tijdens de brand.
Shauny Verheulpen Twee woningen raakten beschadigd tijdens de brand.
Brand vernielt zeven wagens.
Shauny Verheulpen Brand vernielt zeven wagens.
Brand vernielt zeven wagens.
Shauny Verheulpen Brand vernielt zeven wagens.
Ook twee woningen raakten beschadigd door de brand.
Shauny Verheulpen Ook twee woningen raakten beschadigd door de brand.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.