Na boeken ook buggy's uitlenen in de bib

Deze ouders en kinderen vinden de buggy's alvast een excellent idee.
Foto Baert Marc Deze ouders en kinderen vinden de buggy's alvast een excellent idee.
Kersverse ouders kunnen sinds kort in de Brusselse bibliotheek Muntpunt een buggy lenen. Voor onbepaalde tijd, en helemaal gratis mogen ze een kinderwagen uitkiezen en ermee rondkuieren door de straten van Brussel.

"Het waren vooral jonge, alleenstaande ouders die me hun frustraties vertelden", zegt Brussels staatssecretaris en VGC-collegelid voor Gezin Bianca Debaets. "Het is voor hen niet gemakkelijk om met een grote kinderwagen het openbaar vervoer te nemen. Als ze dan wilden afzakken naar het centrum met hun kinderen, zorgde dat altijd voor getrek en gesleur op de bus of de metro. Dat is niet handig voor hen, en ook andere passagiers ondervinden last."


Daarom nam het Vlaamse Gemeenschapscentrum en de bibliotheek Muntpunt samen met de organisatie Buggybooker het initiatief om buggy's aan te bieden, die te vinden zijn in het Muntpunt op het muntplein. "Ouders hoeven alleen hun identiteitskaart als soort van waarborg af te geven en dan mogen ze zolang ze willen gebruik maken van de wagens", laat het Muntpunt weten. "Zo kunnen ze zonder problemen de auto thuislaten, en toch op hun gemak een wandeling door de stad maken. Tot nu toe zijn er op het buggypunt zes kinderwagens beschikbaar. "Als het concept aanslaat, kijken we of er nog meer buggy's geleend kunnen worden", aldus Debaets.


(DCFS