Museum van Brouwers blijft nog zeker 30 jaar op Grote Markt

Het museum blijft de komende 30 jaar waar het vandaag gevestigd zit.
Marc Baert Het museum blijft de komende 30 jaar waar het vandaag gevestigd zit.
Het Museum van de Belgische Brouwers krijgt ook de volgende 30 jaar onderdak in zijn gebouw op de Brusselse Grote Markt. De gemeenteraad keurde de nieuwe huurovereenkomst met vzw Belgian Brewers goed, al stelde de oppositie wel vragen bij de lange duur en de huurprijs.

Oppositieleden Christian Ceux (CDH) en Johan Van den Driessche (N-VA) stelden zich vragen bij de lange duur van de huurovereenkomst. “Niet meer van deze tijd. Zeker voor zo een strategische plaats”, vindt Van den Driessche.

De te indexeren huurprijs van 8.000 euro deed dan weer wenkbrauwen fronsen bij CDH. “We sluiten een overeenkomst van 30 jaar zonder te weten hoe het gaat evolueren. Ik zou graag willen dat de huur elke 10 jaar herbekeken wordt”, aldus Ceux.

Renoveren

Bevoegd schepen van Huisvesting Mohamed Ouriaghli (PS) kon zich vinden in die redenering en beloofde het punt in het huurcontract op te nemen. De nieuwe huurovereenkomst voorziet wel dat de huurders, vzw Belgian Brewers, het interieur van het gebouw en de zaal die ze gebruiken zullen renoveren. Dat moet zo’n 300.000 euro kosten en verklaart ook enigszins de lange duur van het huurcontract.

De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 januari 2019 en loopt af op 21 december 2048.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.