Museum MIMA zet crowdfunding op om te overleven

tentoonstelling in het Mima
Baert Marc tentoonstelling in het Mima
Het MIMA-museum in Sint-Jans-Molenbeek verkoopt tickets in voorverkoop om het hoofd boven water te houden tijdens de coronacrisis.

Het Museum voor hedendaagse kunst draait voor de helft op inkomsten uit ticketverkoop. Het doel is om 15.000 euro op te halen en momenteel is de kaap van 10.000 euro al bereikt. De crowdfundingsactie is te raadplegen via het online platform KissKissBankBank. Met de actie wil het museum “De coronastorm doorstaan”.

Wie het museum wil steunen kan kiezen uit verschillende formules, die gaan van 15 tot 250 euro. In elk pakket zijn toegangstickets voorzien die een jaar geldig blijven. Afhankelijk van de formule worden er ook een catalogus, een tote bag of een sweater toegevoegd.

Subculturen

MIMA is een hedendaags kunstmuseum dat uniek is in Europa omdat het grote publiek een overzicht van de geschiedenis van “Cultuur 2.0" biedt en zich richt op werken die afkomstig zijn uit subculturen zoals onder meer skateboarding, graffiti, street art, videogames of elektronische en alternatieve muziek. In het MIMA liep momenteel de expo ZOO. Daarin wordt het antropomorfisme belicht, een concept waarbij aan de mens dierlijk gedrag of fysieke kenmerken van dieren wordt toegekend en omgekeerd.

De pagina van het museum is hier te vinden.

Meer beelden van Vlaanderen in coronatijden zijn hier te vinden.