Museum Manneken Pis even gesloten door nat vernis

De bezoekers van het museum stonden even voor een gesloten deur.
Foto Baert De bezoekers van het museum stonden even voor een gesloten deur.
Met een groot feest werd dit weekend de Garderobe Manneken Pis geopend. Het nieuwe museum van het Brussels ketje bleef gisterenvoormiddag echter vreemd genoeg gesloten. Het vernis op het parket was namelijk nog niet droog. Dat probleem was in de namiddag verholpen, waarop de deuren weer open konden.

Het nieuwe museum van Manneken Pis werd dit weekend door het stadsbestuur nog plechtig geopend. Daar staan 133 van de meer dan 960 kostuums die ooit voor de beroemdste inwoner van Brussel zijn gemaakt.


Maar gisterenvoormiddag stonden heel wat toeristen voor een gesloten deur. "Op onze wekelijkse sluitingsdag op maandag werd het parket vernist en dat had wat langer nodig om te drogen", aldus Vinciane Godfrind van de Musea van de Stad Brussel. "Uiteindelijk hebben we het museum om half drie in de namiddag weer kunnen openen en konden we opnieuw bezoekers ontvangen. De rest van de week zal het museum weer op de gewone openingsuren toegankelijk zijn."


Het museum bevindt zich in een pand in de Eikstraat op korte afstand van de fontein van Manneken Pis. In totaal zijn er 133 kostuums in zeven verschillende categorieën te bewonderen. (AMG)