Muizen hebben weg gevonden naar gerechtsgebouw Brussel

Muizen in het gerechtsgebouw.
Twitter Muizen in het gerechtsgebouw.
Beschimmelde kelders en afbrokkelende plafonds zijn sinds kort niet meer de enige zorg van de Brusselse rechters in het Justitiepaleis. Tegenwoordig krijgen de magistraten ook bezoek van enkele muizen die in de kantoren rondlopen. 

Gaby Van den Bossche, voorzitster van de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank, plaatste vandaag op Twitter hoe het er momenteel aan toe gaat in het Justitiepaleis. “Ondertussen in de Brusselse gerechtsgebouwen”, schreef de voorzitster, vergezeld van enkele foto’s die niets aan de verbeelding overlaten. “Als partijen en advocaten bij het terugkrijgen van hun dossiers maar niet denken dat we gemorst hebben met hagelslag...”, reageerde Van den Bossche nog.

Ook een collega uit Gent reageerde op de post van Van den Bossche, die twee weken geleden eveneens muizen aantrof in haar bureau. 

Enkele dagen geleden kwam ook de Sint-Katelijnestraat in het nieuws met haar muizenplaag. Passanten filmden toen hoe enkele muizen hun plekje zochten in het bekende ribbetjesrestaurant Amadeo. Volgens de uitbaters en het FAVV zou het probleem in de buurt moeilijk op te lossen zijn en ligt de oorzaak bij de verwerking van het afval op de straat. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Hendriks

    Waarschijnlijk gaan er binnenkort wat grote criminelen vrijuit omdat hun zaak is aangevreten.

  • Dimitri Maes

    Die zitten daar al jaaren. Maar nu heeft iedereen een smartfone. Dus is er meer visuel opportun.