Motoragent vuurt op automobilist die hem probeert aan te rijden

De bestuurder liet zijn wagen achter.
Dieteer Nijs De bestuurder liet zijn wagen achter.
Een automobilist die aan een controle probeerde te ontkomen, heeft maandagnamiddag meermaals geprobeerd om een motoragent van de politiezone Brussel West aan te rijden. De agent opende het vuur op de wagen, maar de bestuurder kon ontkomen.

Het incident begon even na 17 uur op de Keizer Karellaan in Koekelberg. Een agent op een motorfiets wou daar een zwarte Citroën controleren na een verkeersovertreding. “Die bestuurder heeft gas gegeven en is richting Basiliek gereden”, zegt Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone West. “In de Omer Lepreuxstraat heeft onze agent de wagen klemgereden. Onderweg had de automobilist voetgangers in gevaar gebracht en enkele autospiegels afgereden.”

De chauffeur van de Citroën reed daarop achteruit in de richting van de agent. “Die is maar net op tijd van zijn motorfiets kunnen springen”, vervolgt Berckmans. “De agent is dan voor de wagen gaan staan, maar die reed toch door. Onze agent is opnieuw moeten wegspringen en heeft dan het vuur geopend. Daarbij is het voertuig geraakt in de voorruit.”

Een andere patrouille zette de achtervolging nog in, maar raakte het spoor bijster. De wagen werd uiteindelijk teruggevonden op de Mahatma Ghandhilaan in Sint-Jans-Molenbeek, vlak bij metrostation Ossegem. “Op camerabeelden hebben we gezien dat de bestuurder een parkeergarage invluchtte. Daarop werd de buurt afgezet om de verdachte op te sporen”, zegt Berckmans.

Uiteindelijk was de bestuurder maandagavond nog steeds op de loop. Het parket kwam ter plaatse met een ballistisch expert en het labo van de Federale Politie onderzocht het voertuig. “We hebben geen bloed gevonden in de wagen, dus we gaan ervan uit dat de chauffeur niet gewond is", aldus Berckmans. “Onze agent bleef gelukkig ongedeerd.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Panis

  Vs toestanden het wordt nog erger!

 • Victor Munster

  Een vuurwapen gebruiken als je dreigt met opzet te worden aangereden is wettelijke zelfverdediging. Schoten lossen op een vluchtend voertuig is dat niet. Theoretisch mag er worden geschoten op de banden van het vluchtend voertuig, maar daar heb je eigenlijk een scherpschutter voor nodig. De kans is dan buitenproportioneel groot dat de chauffeur, inzittenden, de brandstoftank of toevallige bijstanders geraakt worden. Schieten op een vluchtend voertuig zou moeten verboden worden.

 • Rahoul Claes

  Zoek gewoon een andere job man als ge niet meer wild doen. Mensen doodschieten voor een verkeersovertreding is toch echt laatste en laagste wat ge kunt doen. Er zijn er genoeg die je job willen overnemen.

 • Jan Verstrepen

  Groot gelijk het leven van een agent is in gevaar!

 • jose ceraia

  Het wordt dagelijkse kost zo te zien.