Molenbeek start eerste Brussels Urban Youth Games

Brussels Youth Games in Molenbeek
Marc Baert Brussels Youth Games in Molenbeek
In het Edmond Machtens stadium in Sint-Jans-Molenbeek zijn de eerste Brussels Urban Youth Games van start gegaan. Het sportieve evenement voor Brusselse scholen vindt maandag en dinsdag plaats op verschillende plekken in de gemeente. Onder meer sportcoach Jacques Borlée en tafeltennisser Jean-Michel Saive waren aanwezig.

De sportieve games zijn een initiatief van Borlée, in samenwerking met de gemeente Molenbeek, het Internationaal Olympisch Comité en bekende namen als Justine Henin, Olivia en Kevin Borlée, Amal Amjahid, Emilie Sinia en Toma Nikiforov.

Tijdens de twee dagen gaan meer dan 1.500 kinderen van het vijfde en zesde jaar basisonderwijs uit scholen uit de negentien Brusselse gemeenten verschillende olympische sporten uitproberen. Het gaat onder meer om atletiek, basketbal, zwemmen, voetbal, fietsen en hockey. Ze krijgen daarbij de hulp van professionele sportcoaches van lokale clubs en federaties.

Brussels Youth Games in Molenbeek
Marc Baert Brussels Youth Games in Molenbeek
Brussels Youth Games in Molenbeek
Marc Baert Brussels Youth Games in MolenbeekReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.