Moeder van drie neergestoken in Anderlecht: verdachte opgepakt in Nederland

Nederlandse politie
Shutterstock Nederlandse politie
In Nederland is een verdachte opgepakt voor de steekpartij waarbij op 2 april een 32-jarige moeder zwaargewond raakte in Anderlecht. Dat bevestigt het Brusselse parket, dat de uitlevering vraagt van de man.

Naar aanleiding van de feiten werd een opsporingsbericht verspreid met foto’s van de vermoedelijke dader, maar die bleef een maand lang spoorloos. Uiteindelijk werd de man op 6 mei in Nederland opgepakt. Het Brusselse parket vraagt nu zijn uitlevering. De termijn daarvoor is 40 dagen.

“Zodra hij zich op Belgische grond bevindt, zal de verdachte worden verhoord door de onderzoekers en de onderzoeksrechter”, zegt Dennis Goeman van het Brusselse parket. De verdachte is niet eerder veroordeeld, maar is wel gekend bij politie en gerecht. “Aangezien de verdachte nog niet is verhoord over de feiten die hem verweten worden, is het in dit stadium te vroeg om de redenen voor zijn handeling te kennen en te weten of hij zijn moordpoging bekent”, aldus Goeman.

De vrouw was haar drie kinderen, tussen 8 en 11 jaar oud, naar school aan het brengen toen ze op de Ninoofsesteenweg aangevallen en neergestoken werd. Ze liep een diepe steekwonde in de buik op en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ze meteen geopereerd en een dag later kon het Brusselse parket al melden dat het levensgevaar geweken was en de vrouw de afdeling intensieve zorgen had verlaten. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mady Vermeulen

    Vreemd...Van het slachtoffer mogen we weten dat ze van Somalië is. Van de dader wordt zedig zijn afkomst verzwegen.