Moeder en twee kinderen afgevoerd met CO-vergiftiging nadat ze binnen barbecue hielden

EPA
Een moeder en twee van haar kinderen zijn maandagavond in Oudergem het slachtoffer geworden van een CO-intoxicatie toen het gezin binnen in huis de barbecue aanstak. Dat meldt de Brusselse brandweer, die nogmaals wijst op de nood aan ventilatie.

Het gezin, dat uit twee ouders en drie kinderen bestaat en aan de Guillaume Van Neromlaan woont, had in de loop van de avond een barbecue gehouden. Omstreeks 22.05 uur kreeg de noodcentrale echter een oproep omdat de moeder hoofdpijn had en zich misselijk voelde.

“Bij aankomst ging de CO-melder van de ambulanciers meteen af”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Zij hebben daarop meteen de brandweer en een MUG opgeroepen, het gezin geëvacueerd en de ramen opengezet. Uiteindelijk werden de moeder en de twee jongste kinderen naar het ziekenhuis gebracht met een CO-intoxicatie.”

De brandweer wijst nogmaals op het gevaar om binnenshuis een barbecue te houden. “Barbecues worden normaal gezien buiten, in open lucht gehouden”, zegt de brandweerwoordvoerder. “Wie dat toch binnenshuis wil doen, moet zeker de ramen openzetten om voor aanvoer van voldoende verse lucht te zorgen.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michael Walschap

    Reactie brandweer: “... wie dat toch binnenshuis wil doen, moet zeker de ramen openzetten...”. Een bbq doe je NIET binnenshuis! Toch niet zo moeilijk?