MIVB voor rechter gedaagd voor discriminatie van gesluierde vrouw

(Illustratiefoto)
PhotoNews (Illustratiefoto)
Unia en de Franstalige mensenrechtenliga dagen de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB voor de rechter voor discriminatie tegen een gesluierde vrouw. Dat meldt Le Soir.

Unia startte de rechtszaak tegen de grootste werkgever van Brussel in mei, samen met de Franstalige mensenrechtenliga, voor de arbeidsrechtbank. De vrouw in kwestie is een juriste die solliciteerde voor twee functies, die van Legal Officer en Business Analyst, waarbij ze niet in aanraking zou komen met het publiek.

In beide gevallen was haar evaluatie goed, zeggen Unia en de Franstalige mensenrechtenliga, en was het volgens de klaagster haar voornemen om haar hoofddoek aan te houden waardoor ze niet werd aangenomen.

De MIVB ontkent dat. "Als iemand niet wordt weerhouden, is dat omdat die niet over de nodige vaardigheden beschikt", zegt woordvoerster Françoise Ledune.

De hoorzitting vindt op 23 april plaats. Dan zal de rechtbank moeten oordelen of er al dan niet sprake is van discriminatie.
55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stefan crama

  Willie Niclaes, volledig met je eens. Een dresscode voor openbare ambten en verder geen discussie meer. Ik wens niet te weten welke geloofsovertuiging mensen hebben die mij te dienst staan en zo hoort het.

 • Jurgen Van der Vekens

  Wim goossens in arabische landen zijn wij westerlingen NIET verplicht hoofddoek te dragen behalve binnen een moskee. Niet zeveren.

 • Germain De Block

  Word hoog tijd dat ons te hoge belasttinggeld goed gebruikt word en daar hoort unia niet bij.eigen mensen worden aangevallen en de discrimineerd en wie komt voor hen op.geen gesluierde dame.

 • Sven Kerstens

  Schande dat unia hier achter staat. Als er straks 10 kandidaten komen solliciteren en eentje is gesluierd zijn we bijna verplicht deze aan te nemen om een proces te vermijden of wat?

 • Piet Flament

  Aan iedereen die solliciteert en niet aangenomen wordt , zeg dat je gediscrimineerd bent en Unia zorgt voor alles . Jambon , stel uw eerste besparingsdaad en mest dat kot eens uit !