MIVB lanceert campagne tegen seksistisch gedrag

MIVB lanceert in samenwerking met Plan International een sensibiliseringscampagne tegen seksisme op het openbaar vervoer
MIVB MIVB lanceert in samenwerking met Plan International een sensibiliseringscampagne tegen seksisme op het openbaar vervoer
De MIVB en de ngo Plan International lanceren een sensibiliseringscampagne die strijdt tegen grensoverschrijdend gedrag op het openbaar vervoer. De affiches worden vandaag geplaatst in stations en voertuigen van de MIVB.

De campagne is het resultaat van een samenwerking tussen de MIVB en de jonge activisten van het project «BruxELLES» van de ngo Plan International. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij wil in de eerste plaats mensen sensibiliseren om iets te ondernemen als ze getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag door het ongepaste gedrag te melden. 

In oktober 2018 beslisten de MIVB en de ngo hun krachten te bundelen om te strijden tegen intimidatie op het openbaar vervoer.  Jonge activisten van het «BruxELLES»-project, tussen 14 en 20 jaar, werkten vervolgens maanden samen met de MIVB. Het resultaat wordt getoond in stations en voertuigen van het openbaar vervoer. Online worden tips, informatie en nuttige nummers voor slachtoffers en getuigen van intimidatie gedeeld. Er wordt ook een filmpje verspreid via sociale media. In de week van 20 mei voert het gezelschap «Compagnie Tadam» toneelstukjes op in verschillende metrostations om de reizig(st)ers bewust te maken voor de problematiek van seksuele intimidatie. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.