MIVB draait dit weekend op halve kracht

De metro van het MIVB.
Baert Marc De metro van het MIVB.
Op het net van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB zal dit weekend slechts de helft van het normale aanbod op de bus-, tram-, en metrolijnen beschikbaar zijn. Maandag wordt de frequentie opnieuw aangepast aan de verplaatsingsnoden op weekdagen.

De overheid vraagt de bevolking om zoveel mogelijk thuis te blijven en zich niet onnodig te verplaatsen. Die oproep heeft duidelijk effect, want momenteel ligt het rittenaantal op slechts 15 procent van de gebruikelijke rittenaantallen in dezelfde periode vorig jaar. Dit heeft tot gevolg dat de MIVB het aanbod en de frequenties dit weekend met de helft vermindert.

Het Brusselse openbaar vervoer blijft wel het hele grondgebied van het Brussels gewest bedienen om toch te voldoen aan de prioritaire noden van mensen die zich willen verplaatsen. Tegelijkertijd vraagt de MIVB haar gebruikers om de regels rond ‘social distancing’ te respecteren.

Na het weekend, vanaf maandag 23 maart, worden de frequenties van het openbaar vervoer opnieuw aangepast aan de verplaatsingsnoden op weekdagen. De MIVB houdt hierbij vooral rekening met de periodes waarbinnen de meeste woon-werkverplaatsingen gebeuren en met de lijnen die ziekenhuizen en zorginstellingen bedienen. Het kan dat er vanaf maandag bepaalde niet-essentiële lijnen op het net worden onderbroken in deze periode van quarantaine.