MIVB-controleur voor zijn woning in elkaar geslagen door zwartrijder

Een veiligheidsmedewerker van de MIVB (archieffoto).
Photonews Een veiligheidsmedewerker van de MIVB (archieffoto).
Een controleur van de MIVB is eind november in elkaar geslagen door een zwartrijder voor de deur van zijn woning in de Brusselse gemeente Molenbeek. Dat bevestigt het parket van Brussel.

De veiligheidsagent had zijn aanvaller enkele dagen voordien een boete gegeven, omdat die zonder te betalen door de poortjes van een MIVB-station was geglipt. Volgens collega’s van de controleur, had de dader toen al bedreigingen geuit. “De volgende keer kom ik je een pak slaag geven”, zou de man tegen de MIVB-agent gezegd hebben.

Op 28 november werd de controleur van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij door de zwartrijder in elkaar geslagen. Dat gebeurde voor zijn woning in Molenbeek, waar de dader hem stond op te wachten. De aanvaller is gearresteerd en moet op 20 december voor de rechter verschijnen.

Naam op pv

De zwartrijder kon de MIVB-werknemer vermoedelijk opsporen omdat diens naam vermeld stond op het proces-verbaal van de boete. Een wettelijke verplichting, al pleiten MIVB-agenten er al langer voor om hun naam weg te laten op de pv’s, en die bijvoorbeeld door een serienummer te vervangen.

De MIVB zelf zegt niet op de hoogte te zijn gebracht over het incident, “maar neemt dit heel serieus.” Ook de MIVB wil af van de namen op pv’s, maar wijst erop dat dat momenteel nog wettelijk verplicht is
.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.