Middeleeuwse prenten van Brussel onder de hamer

Ter Kameren in Elsene.
Arenberg Auctions Ter Kameren in Elsene.
Altijd al een prent van Brussel in de middeleeuwen in huis willen halen? Geïnteresseerden kunnen volgende week terecht op een veilig, waar 12 tekeningen uit de 16de eeuw onder de hamer gaan.

De tekeningen zijn van de hand van de Vlaamse graveur Hans Collaert (1530-1580). “De originele tekeningen zijn elk meer dan 400 jaar oud en geven een unieke inkijk op enkele van Brussels bekendste plekken zoals het Coudenberg Paleis, het kasteel de Rivieren in Ganshoren of de vroegere priorij van Zevenborren in het Zoniënwoud”, zegt veilinghuis Arenberg Auctions in een mededeling.

De prenten meten 14 bij 20 centimeter en hun waarde wordt geschat tussen de 120 en de 2100 euro. Topstuk van de veiling is een prent van bijna 500 jaar oud die de kroning van Karel V tot keizer uitbeeldt. De prijs daarvan kan wel oplopen tot 25.000 euro.

Wie dat wil, kan de prenten vanaf vrijdag bekijken bij Arenberg Auctions in de Wolstraat. De eigenlijke veilig gaat op zaterdag 19 oktober door.

Kasteel De Rivieren in Ganshoren.
Arenberg Auctions Kasteel De Rivieren in Ganshoren.
De Priorij van Zevenborren.
Arenberg Auctions De Priorij van Zevenborren.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.