Metrostations De Brouckère en Rogier ontruimd door geurhinder: acht mensen naar ziekenhuis

De oorzaak van de geurhinder zou volgens de brandweer te vinden zijn bij renovatiewerken die momenteel uitgevoerd worden op het De Brouckèreplein.
Baert De oorzaak van de geurhinder zou volgens de brandweer te vinden zijn bij renovatiewerken die momenteel uitgevoerd worden op het De Brouckèreplein.
De Brusselse metrostations De Brouckère en Rogier zijn woensdagmiddag afgesloten en geëvacueerd omwille van geurhinder. In De Brouckère waren acht mensen onwel geworden, zij zijn overgebracht naar het Sint-Jansziekenhuis. Uit voorzorg werd beslist om de stations te sluiten. Sinds 15.45 uur worden de stations opnieuw bediend.

De geurhinder zou afkomstig zijn van een werf van Brussel Mobiliteit waarbij een fietsparking op het De Brouckèreplein aangelegd wordt. "Bij de aanleg van die fietsparking is een product gebruikt om de bovengrondse toegangshelling waterdicht te maken", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. "Dat product heeft een sterke geur." 

Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw raakten acht personen bevangen door die geur: "Zij zijn na onderzoek ter plaatse door een mug-arts overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging."

Mensen worden medisch gecontroleerd aan de uitgang van metrostation De Brouckère.
Mark Baert Mensen worden medisch gecontroleerd aan de uitgang van metrostation De Brouckère.

Als gevolg van de geurhinder lag het metroverkeer op de lijnen tussen de stations Beekkant en Kunst-Wet een dik halfuur stil. Bij de premetro reden tussen Lemonnier en het Noordstation geen trams op de lijnen 3 en 4. Ondertussen werd het metroverkeer hervat, maar de stations blijven wel nog even afgesloten tot de geur verdwenen is. Sinds 15.45 uur zijn de stations opnieuw geopend.

Mark Baert7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Venkat Shah

  Bovengronds stinkt het al even hard in brussel, naar uitlaatgassen van auto's en bussen! ... Heb ook vandaag weer moeten happen naar adem. Het wordt hoe langer hoe erger qua slechte lucht in de stad heb ik de indruk.

 • eddy pensaert

  Rook het weer naar look,das normaal

 • Hans Hoppe

  Oei...een geurtje en het is terug alarmfase 117. Man man man...in wat voor sisiwereld leven wij toch. Geurhinder die niet te doen is....om je te bescheuren. Ooit 40 jaar geleden woonden wij in de buurt van een slachterij. Dat rook een beetje vies, moeder hield de was binnen maar verder kloeg niemand. Ik kan nauwelijks nog bevatten waar mensen zich tegenwoordig aan ergeren, zorgen om maken, in paniek over raken of gewoon over liggen zeveren.

 • rudolf jacobs

  En voor de rest alles nog in orde veronderstel ik,

 • Roeland Ghys

  Dit was vorige week ook al, ben toen snel in de andere richting ingestapt om te ontsnappen. Een of ander chemisch product..