Metrolijnen 2 en 6 twee dagen deels onderbroken door versleten wissel

Metrostation Hallepoort in Brussel.
BELGA Metrostation Hallepoort in Brussel.
Het metroverkeer op de lijnen 2 en 6 in Brussel zal donderdag en vrijdag gedeeltelijk onderbroken zijn. Daardoor zullen geen metro's rijden tussen Hallepoort en het Weststation, omdat er een wissel moet worden vervangen. Dat meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB.

De versleten wissel ligt tussen de haltes Clemenceau en Zuidstation, waar de metrolijnen 2 en 6 passeren. Donderdag en vrijdag zullen de metro's van lijn 2 alleen tussen de stations Elisabeth en Hallepoort rijden. De metro's van lijn 6 rijden enkel tussen Weststation en Koning Boudewijn.

De onderbreking betekent dat er geen metro's stoppen in de haltes Zuidstation, Clemenceau en Delacroix. Mogelijke alternatieven zijn de tram (bijvoorbeeld lijnen 3, 4, 51 en 82), en er worden penselbussen ingezet die de haltes Clemenceau en Delacroix zullen bedienen.

De MIVB laat weten dat ze dergelijke werkzaamheden zoveel mogelijk tijdens vakantiedagen uitvoert, zoals nu tijdens het verlengde hemelvaartweekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.