Metrolijnen 2 en 6 donderdag en vrijdag gedeeltelijk gesloten

Metrolijnen gedeeltelijk gesloten tijdens Hemelvaartsweekend.
photo_news Metrolijnen gedeeltelijk gesloten tijdens Hemelvaartsweekend.
Door werken aan een wissel tussen het Zuidstation en het station Clemenceau zijn metrolijnen 2 en 6 donderdag en vrijdag gedeeltelijk onderbroken. Dat laat de MIVB weten.

De wissel moet vervangen worden, omdat hij versleten is, zo laat de MIVB weten. Tijdens de werken rijden de metro’s van lijn 2 alleen tussen de stations Elisabeth en Hallepoort. De metro’s van lijn 6 rijden uitsluitend tussen de het Weststation en Koning Boudewijn.

De MIVB geeft enkele alternatieven op voor de reizigers. Tramlijnen 3, 4 en 51 verbinden de Hallepoort rechtstreeks met het Zuidstation, terwijl de trams van lijn 82 het Zuidstation verbinden met het Weststation. Tijdens de werken rijden de lijnen 51 en 82 regelmatiger. Bovendien rijden er pendelbussen tussen de stations Hallepoort en Beekkant om de stations Clemenceau en Delacroix te bedienen terwijl de metro onderbroken is.

Alle informatie is ook te vinden op de website van de MIVB: www.mivb.brussels
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.