Metrolijn 1 onderbroken tijdens weekend

Marc Baert
Metrolijn 1 wordt in het weekend van 10 en 11 november onderbroken tussen de stations Merode en Stokkel door werkzaamheden. De MIVB schakelt pendelbussen in om reizigers op hun bestemming te krijgen. Ook zullen tramlijnen 39 en 44 uitzonderlijk verlengd worden tot Merode.

De werken aan de lijn kaderen in het moderniseringsprogramma van het metronet. Tussen haltes Merode en Montgomery wordt een nieuwe wissel geplaatst. Die zal op termijn omleidingen vergemakkelijken in geval van een incident op het net.

Om de werken uit te voeren moet het metroverkeer op lijn 1 (Weststation-Stokkel) worden stilgelegd tussen Merode en Stokkel van zaterdag 10 november tot zondag 11 november einde van de dienst. Dus rijden dat weekend geen metro’s tussen de twee haltes.

De MIVB legt pendelbussen in op het onderbroken gedeelte en twee tramlijnen (39 en 44) worden verlengd tot Merode, zodat reizigers op hun bestemming geraken. MIVB-personeel zal aanwezig zijn in de stations Merode en Montgomery om de reizigers wegwijs te maken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.