Metershoge foto van prostituees in Schaarbeek: “Alleen zo rijden bestuurders misschien trager”

Actie Schaarbeek Mortierbrigade
Mark Baert Actie Schaarbeek Mortierbrigade
De Waelhemstraat in Schaarbeek is gedecoreerd met een metershoge foto van drie schaars geklede prostituees. De actie van reclamebureau De Mortierbrigade moet chauffeurs in de straat trager doen rijden. “In de rosse buurt aan de Aarschotstraat rijdt iedereen traag. Zo moet dat hier ook lukken.”

Donderdag werd vlakbij een 14-jarig meisje aangereden toen ze de straat overstak. De chauffeur ging er na het ongeval vandoor. Later op de dag werd er een verdachte opgepakt. Hij bleek een rijverbod te hebben omdat hij al eens eerder voor een ongeval met vluchtmisdrijf was veroordeeld.

Het ongeval is het laatste in een lange reeks in Schaarbeek, waar vaak te snel wordt gereden. Reclamebureau De Mortierbrigade, dat op 100 meter van de plaats van het ongeval zijn hoofdkwartier heeft, wil met de opvallende actie zijn steentje bijdragen. Hun gevel is nu gedecoreerd met foto’s van drie op drie meter, telkens met een dame van lichte zeden erop. “We hebben onze inspiratie gehaald in de Aarschotstraat”, zegt creatief directeur Joost Berends. “Daar rijdt iedereen wel traag. We dachten: zo lukt het hier misschien ook.”

De Mortierbrigade houdt al zes jaar kantoor in de straat. “Snelheidsduivels zijn hier een plaag”, zegt Berends. “Je mag hier maar 30 kilometer per uur rijden, maar daar wordt weinig rekening mee gehouden.”

De foto’s moeten chauffeurs aanmoedigen om wel de voet van het gaspedaal te halen. “Het is wat provocerend, maar dat is blijkbaar nodig”, zegt Berends. “Zo willen we ook de verschillende actiecomités, zoals het collectief 1030/0, ondersteunen.”

Of de automobilisten nu niet te zeer afgeleid zullen zijn? “Het is een rechte straat. Het is beter dat ze wat afremmen, dan dat ze hier aan 100 kilometer per uur voorbij rijden”, aldus Berends.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Keppens

  Even misplaatst als de beslissing van die onderzoeksrechter tot vrijlating van die aanrijder. Gelet op het manifest gevaar voor de openbare veiligheid en het risico op nieuwe feiten moest die verkeerscrimineel in de gevangenis worden geplaatst en niet in vrijheid worden gesteld onder voorwaarden die door dergelijk persoon binnen de kortste tijd worden genegeerd. Yves Keppens, gewezen procureur des Konings en oud voorzitter Comité P.

 • Dirk Pieters

  Ik heb het vermoeden dat er dan meer naar de reclame wordt gekeken dan op het verkeer gelet.

 • Gino Denil

  Misschien kunnen we tippelaarsters weer toelaten op straat. Als een vorm van mobiele verkeersdrempels die de snelheid naar beneden halen.

 • Peggie Van Audenhove

  Hoewel ik dit een prachtig initiatief vind vanwege dit bedrijf gaat het er bij mij niet in dat er van overheidshalve of de stad niets aan deze situatie kan gedaan worden, of allang had kunnen gedaan worden. Mij lijkt het in Schaarbeek en andere Brusselse gemeentes geen kwestie van niet kunnen maar eerder van niet willen.

 • Rudolf Jacobs

  molenbeek schaarbeek allemaal de zelfde pot nat laat ze maar vlammen,hopelijk wordt het daar een tweede brussels autokerkhof