Memorial Van Damme vindt ook volgend jaar plaats

archiefbeeld
BELGA archiefbeeld
De Memorial Van Damme zal ook volgend jaar nog plaatsvinden. Wel zal het niet meer het decor zijn van de finale van de Diamond League. Dit jaar is de Memorial samen met de meeting van Zürich de finalemeeting.

De Diamond League zal in 2020 en 2021 afgesloten worden met een finalemeeting, en geen twee zoals momenteel het geval is. Dat hebben de organisatoren maandag laten weten. Zürich, dat samen met Brussel momenteel de finales organiseert, vormt de komende twee jaar het decor.

De organisatie beslist in de loop van september welke twaalf meetings in 2020 op de kalender staan. Op 21 oktober moet de Algemene Vergadering nadien groen licht geven voor de lijst. De organisatoren zeggen in hun planning rekening te houden met de geplande renovatie van het Koning Boudewijnstadion, de thuishaven van de Memorial. Volgens Golazo, organisator van de Memorial Van Damme, vindt de Brusselse meeting volgend jaar zeker plaats, zoals gewoonlijk rond eind augustus of begin september. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.