Meisje (15) naar ziekenhuis na CO-intoxicatie: alle gastellers in flatgebouw meteen afgesloten

Co2 intoxicatie in de Herrewegestraat in Jette
Dieter Nijs Co2 intoxicatie in de Herrewegestraat in Jette
Een 15-jarig meisje uit Jette werd zaterdagavond het slachtoffer van een zware CO-intoxicatie. Zij is, samen met twee andere slachtoffers, naar het ziekenhuis overgebracht.

Het incident gebeurde op zaterdagavond om iets na 22 uur in een appartementsgebouw in de Herrewegestraat. De Brusselse brandweer was opgeroepen voor een 15-jarig meisje dat onwel was geworden. Bij aankomst ging de CO-detector van de ambulanciers onmiddellijk af. Het meisje werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. De ambulanciers verluchtten de woning, waarop de brandweer en Sibelga de oorzaak van de CO-intoxicatie onderzochten. Zij stelden vast dat de CO was ontstaan door de slecht werkende brander in de badkamer. Daarna werden nog vier andere badkamers in het appartementsblok gecontroleerd en besliste Sibelga om alle gastellers van het gebouw af te sluiten en te verzegelen. Naast het 15-jarige meisje werden nog twee personen afgevoerd met een lichte intoxicatie. Geen van hen is in levensgevaar.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.