Manneken-Pis Corrida lokt 3.000 lopers

Manneken-Pis Corrida (Archiefbeeld)
rv Manneken-Pis Corrida (Archiefbeeld)
Zo’n 3.000 lopers hebben donderdagavond deelgenomen aan de Manneken-Pis Corrida van het loopmagazine Zapotek. Speciaal voor de tiende editie werd het standbeeld van het plassende mannetje ook gehuld in een lopersoutfit.

De jubileumeditie van de Manneken-Pis Corrida was helemaal uitverkocht. Zo’n 1.200 lopers waagden zich aan de lus van vier kilometer en 1.800 deelnemers gingen voor de dubbele lus van 8 kilometer doorheen het Brusselse stadscentrum.

Na de start op het Spanjeplein passeerden de lopers een aantal opmerkelijke plekken zoals het Martelarenplein, de prestigieuze Koninginnegalerij, de Nieuwstraat, de Grote Markt en natuurlijk Manneken-Pis zelf.  “Voor de officiële start werden eerst nog elf lopers in de bloemetjes gezet die al aan alle edities van de loopwedstrijd deelnamen”, vertelt Jean-Paul Bruwier van organisator Zapotek Magazine. “Om de lopers extra te motiveren stonden er op zeven plaatsen langs het parcours ook saxofonisten, djembe-spelers of orkesten.”

De tiende verjaardag van de Manneken-Pis Corrida werd nog eens extra in de bloemetjes gezet door het plassende mannetje zelf. Die kreeg donderdagmiddag van de organisator zijn 1.035ste kostuum en dat was natuurlijk een echte loopoutfit. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.