Man springt uit raam van brandend appartement

De wanhopige man sprong uit het raam op de derde verdieping om aan de brand te ontsnappen.
Baert Marc De wanhopige man sprong uit het raam op de derde verdieping om aan de brand te ontsnappen.
Een dertiger is gisteren met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis nadat een brand uitbrak in zijn appartement. De man kon de uitgang niet meer bereiken en hij sprong als laatste redmiddel uit zijn raam vanop de derde verdieping om te ontsnappen aan de vlammen.

"Mijn vriendin trof de man op de straat aan. Ze vertelde me dat de hele rechterkant van zijn lichaam was verbrand en zijn toestand er slecht uitzag", aldus een getuige die de schade van de brand opnam. Zijn vriendin legde op datzelfde moment haar getuigenis af bij de politie, duidelijk aangeslagen door wat ze heeft gezien.


"Onze interventiedienst trof bij aankomst de man inderdaad op de stoep aan", zei Malika Abbad, woordvoerster van de brandweer. "Te zien naar de verwondingen en breuken die hij opliep, lijkt het er inderdaad op dat hij naar beneden gesprongen is."

Vernietigende brand

Om nog onbekende reden brak om 9.30 uur de vernietigende brand uit in zijn appartement in de Canadastraat in Sint-Gillis. De brandweer kwam snel ter plaatse en wist de brand te blussen voor de vlammen ook de andere woningen in het gebouw konden bereiken.


"Ik kwam pas deze ochtend toe en zag een hele hoop brandweermannen voor mijn gebouw staan", vertelde Philippe Bouchez, die op de tweede verdieping woont. "Ik ben nog niet naar binnen mogen gaan en heb de toestand van mijn eigen appartement nog niet gezien. Heeft de brand ook daar gewoed, of is er rookschade? Ik weet het momenteel echt niet."


Zijn onderbuurvrouw was wel aanwezig toen de brand uitbrak, maar kon door het rookalarm tijdig naar buiten vluchten. Even werd ook gevreesd dat het vijfjarig dochtertje van het slachtoffer in de brand vermist was geraakt.


"Maar zij was niet thuis", aldus Philippe. "Haar moeder, de ex-vrouw van mijn bovenbuur, is haar maandagavond nog komen ophalen."


De toestand van het slachtoffer was gisteren nog onduidelijk.