Man rukt pruik van vriend af: 12 maanden cel gevorderd

Baert Marc
Een Brusselaar riskeert 12 maanden cel voor een stevige vechtpartij met een vriend van hem. De man had daarbij onder meer de pruik van zijn vriend afgerukt.  “Dit veroorzaakte ernstige en vooral zeer pijnlijke verwondingen bij het slachtoffer”, aldus het parket.

O.R. was in 2018 op straat komen te staan en mocht bij een vriend logeren. Hij toonde zich echter allesbehalve dankbaar daarvoor en maakte het bij zijn vriend zo bont dat die geen andere mogelijkheid zag dan hem aan de deur te zetten. Toen O.R. dat te horen kreeg, vloog hij zijn vriend aan en begon hem in elkaar te slaan.

“Daarbij greep hij de man ook bij het haar, zodat diens pruik werd afgerukt”, aldus het parket. “Het slachtoffer hield er bijzonder pijnlijke verwondingen aan het hoofd aan over, naast kneuzingen en schaafwonden over heel het lichaam.” 

O.R. werd in het verleden al herhaaldelijk veroordeeld, onder meer voor geweldmisdrijven, en kan geen uitstel of opschorting meer krijgen. De man liet dinsdag ook verstek gaan. Uitspraak op 16 juni.