Man raakt lichtgewond nadat hij brand in appartement probeert te blussen

Archiefbeeld ter illustratie
Baert Marc Archiefbeeld ter illustratie
In de Brusselse gemeente Schaarbeek is in de nacht van dinsdag op woensdag een man gewond geraakt bij een brand. Hij raakte verbrand aan de armen en werd bedwelmd door de rook, maar verkeert niet in levensgevaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak kort na middernacht uit in een flat op de tweede verdieping van een drie verdiepingen tellend gebouw in de Georges Raeymakersstraat. De brand ontstond vermoedelijk op het terras aan de achterkant, waar heel wat spullen opgeslagen waren. In het appartement woonde een gezin met drie kinderen. De vader probeerde het vuur nog te blussen, maar raakte daarbij verbrand aan de armen en werd bedwelmd door de rook.

De andere bewoners van het gebouw werden geëvacueerd via de trappen terwijl de brandweer het vuur te lijf ging. Uiteindelijk was de brand snel geblust, maar het getroffen appartement is wel minstens tijdelijk onbewoonbaar. De gewonde man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij en zijn gezin zullen in een andere woonst opgevangen worden zodra hij het ziekenhuis mag verlaten. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.