Man opgepakt die met mes op straat liep in Koekelberg

Illustratie: politie en justitie
Baert Marc Illustratie: politie en justitie
De lokale politiezone Brussel-West pakte woensdagvoormiddag een man op die in Koekelberg met een mes over straat liep en voorbijgangers bedreigde. Dat bevestigt het Brussels parket. 

Verschillende voorbijgangers verwittigden de politiezone Brussel-West rond 11.00 uur nadat een man hen bedreigde met een mes en “Allah Akbar” riep. De politie ging ter plaatse en probeerde de man tegen te houden maar die zette het op een lopen, waardoor het tot een achtervolging kwam met verschillende politieploegen. Hij kon uiteindelijk in de Jean Dubrucqstraat in Sint-Jans-Molenbeek opgepakt worden, al moest de politie hem meermaals verzoeken zijn mes te laten vallen. 

De man werd ter beschikking gesteld van het parket en zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot doodslag en het dragen van een wapen. Het parket vraagt dat hij onder aanhoudingsbevel geplaatst wordt. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.