Man met mes verschanst zich in kelder van dierenartsenpraktijk

Man met mes verschanst zich in kelder van dierenarts.
Baert Marc Man met mes verschanst zich in kelder van dierenarts.
Een 29-jarige man hield zich dinsdag drie uur lang, gewapend met een mes, verschanst in een kelderappartement in Sint-Pieters-Woluwe. De aanleiding van het incident zouden relationele problemen zijn.

De doorgaans rustige woonwijk in Sint-Pieters-Woluwe werd dinsdag opgeschrikt door een incident in de Eggerickxstraat. Daar verschanste een gewapend man zich in het kelderappartement aan een dierenartsenpraktijk. “In het gebouw waren op dat moment twee personen aanwezig. Zij konden tijdig geëvacueerd worden waardoor er dus nooit sprake is geweest van een gijzeling”, legt burgemeester Benoît Cerexhe uit. Ook de hond van de verdachte werd door de politie in veiligheid gebracht. 

Man met mes verschanst zich in kelder van dierenarts: Burgemeester Benoît Cerexhe.
Baert Marc Man met mes verschanst zich in kelder van dierenarts: Burgemeester Benoît Cerexhe.

Collocatie

De speciale interventiediensten startten niet veel later de onderhandelingen met de man. De politie stelde een perimeter in om de bewoners op afstand te houden. Ook de sluitschutters stonden paraat. De verdachte gaf zich om 16 uur uiteindelijk over. “De man raakte daarbij wel licht gewond aan zijn pols”, vertelt de burgemeester. Hij werd daarop afgevoerd naar het ziekenhuis. Aangezien de man volgens het parket verward overkwam, werd een procedure opgestart om tot collocatie over te gaan. Hij zal nu worden onderzocht door een psychiater die zal oordelen of voldaan is aan de voorwaarden voor een gedwongen opname. “De aanleiding van het incident zouden relationele problemen zijn, maar dat is vooralsnog niet bevestigd”, aldus het parket.

De bewoners die hun woning drie uur lang niet in mochten konden in tussentijd wel terecht in een zaal van het gemeentehuis. Rond 16.15 uur konden zij allemaal weer naar huis keren.

Man met mes verschanst zich in kelder van dierenarts.
Baert Marc Man met mes verschanst zich in kelder van dierenarts.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.