Man maakt steak-friet om 8 uur ’s morgens en veroorzaakt keukenbrand

Thinkstock
De brandweer moest woensdagochtend een opvallende keukenbrand blussen in de Generaal Geneesheer Derachelaan in Elsene. Een bejaarde man was er om 8 uur ’s morgens aan het koken geslagen, maar het liep mis met zijn steak-friet.

De brandweer werd om 8.17 uur opgeroepen nadat het brandalarm afging op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Het vuur was snel onder controle, al moest de bewoner wel overtuigd worden om zijn appartement te verlaten. “De man was steak met frieten aan het maken”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “De steak was al klaar, maar blijkbaar had hij de frieten uit het oog verloren.”

De man raakte licht bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Verder raakte er niemand gewond. Het appartement moet grondig gereinigd worden voor het opnieuw bewoonbaar is. Door de interventie was er ook waterschade tussen de tweede en de derde verdieping.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.