Man krijgt werkstraf voor inbreuken op coronaregels...en wordt vier dagen later opnieuw betrapt

Baert Marc
De man die de bedenkelijke eer had als eerste in België door de correctionele rechtbank veroordeeld te worden omdat hij herhaaldelijk de coronamaatregelen niet had nageleefd, is vandaag opnieuw voor de rechter verschenen, opnieuw voor een inbreuk op de maatregelen. Hij werd vier dagen na zijn veroordeling tot een werkstraf opnieuw betrapt en riskeert nu 3 maanden cel.  

De politie had A.S tussen 25 en 29 maart al viermaal gewaarschuwd omdat hij de coronamaatregelen niet naleefde maar op 29 maart betrapte de politie hem in Sint-Jans-Molenbeek opnieuw in het gezelschap van iemand die niet tot zijn gezin behoorde, terwijl hij niet de nodige afstand hield. Toen de agenten hem opnieuw op het matje riepen, probeerde A.S. omstaanders op te jutten. Dat lukte niet, waarna de man op de loop ging. Uiteindelijk slaagde de politie er toch in hem te arresteren.

Op 24 april veroordeelde de correctionele rechtbank hem tot een werkstraf van 125 uur maar enkele dagen later, in de nacht van 28 op 29 april, betrapte de politie hem al op het Voltaireplein in Sint-Jans-Molenbeek, in het gezelschap van vier vrienden.

“Ik was na het verbreken van de vasten gaan wandelen en ben op het pleintje aan de praat geraakt met enkele vrienden”, klonk zijn uitleg. Voor de rechter gaf hij aan zich geviseerd te voelen.  “Ik ben er zeker van dat de politie mij eruit gepikt heeft omdat ik op televisie was geweest”, zei de man, die anderzijds was toegaf dat hij de coronamaatregelen niet had nageleefd. “Ik probeer dat te doen maar het is moeilijk.” Volgens het parket had de man het signaal van zijn eerste veroordeling duidelijk niet begrepen en was enkel een celstraf nog op haar plaats. Het vonnis valt op 5 juni.