Man houdt barbecue in huis en wordt bijna geveld door CO-vergiftiging

Illustratiebeeld.
Getty Images Illustratiebeeld.
Een 61-jarige man is zaterdagavond naar het ziekenhuis overgebracht, nadat hij binnen in zijn huis een barbecue had gehouden. De man belde wel zelf naar de hulpdiensten.

Ondanks het feit dat de man zelf het lumineuze idee had om zonder zijn woning te verluchten een barbecue te houden, had hij wel zelf nog het besef om de hulpdiensten te bellen vooraleer het te laat was. “De ambulanciers zijn toegekomen en hun CO-alarm is meteen afgegaan. De man is op eigen houtje naar buiten gekomen en er is meteen versterking van de brandweer en de MUG gekomen”, vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

De man werd met een CO-intoxicatie naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. “Ondanks dat de deur al een tijdje open stond werd er bij aankomst van de brandweer nog een hoge waarde van CO gemeten. De barbecue werd buiten gezet en de woning werd verder verlucht”, zegt Derieuw. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vincent Van de Velde

    Mijn dochter hun buren lozen de CO van hun gasverwarming boven het plat dak dat tussen hun beide woningen instaat waardoor bij mijn dochter hun CO-alarm constant af gaat. Brandweer is al ter plaatse geweest, politie ook al ... maar er gebeurd niets !! De buren blijven ongestraft lozen. Blijkbaar is het een privézaak. Mijn dochter is ook zwanger. Bij de officiële instanties bots je op een muur !! Als er iets gebeurd ... ik sta dan niet in voor mijn daden !!

  • guy vermeulen

    Heel slim !