Man gered van brand door alerte buurvrouw

De brandweer kon tijdig tussenkomen.
Bollen De brandweer kon tijdig tussenkomen.
De Brusselse brandweer is woensdagmorgen opgeroepen voor rookontwikkeling in een appartement in Sint-Gillis. De bewoner had niets gemerkt en kon door de brandweer uit zijn bed worden gehaald. Zijn buurvrouw die het vuur opmerkte, voorkwam erger.

Het incident gebeurde in een appartement op de kelderverdieping van een gebouw op de Parmastraat in Sint-Gillis. De oorzaak van de rook was een vergeten kookpot die nog op het vuur stond.

De brandweer kon de bewoner van het appartement evacueren en ventileerde de woning. “Dank zij een alerte buurvrouw werd erger vermeden”, zegt Walter Derieuw van de Bruselse brandweer. “De kelderwoning was uitgerust met een rookmelder, maar die werkte niet. Het is erg belangrijk dat de werking van zo’n apparaat maandelijks wordt nagekeken en dat je regelmatig het stof verwijdert.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.