Man dreigt van werfkraan aan Justitiepaleis te springen

man in kraan aan justitiepaleis
Baert Marc man in kraan aan justitiepaleis
Een man zat sinds gisterenvoormiddag op een werfkraan in de Brusselse Wolstraat, naast het Justitiepaleis. Hij dreigde ermee van de kraan te springen. Rond 03.00 uur werd hij uit de kraan gehaald. Dat meldt de Brusselse politie. De man, die geen geldige verblijfsdocumenten zou hebben, is ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken, die nu over zijn lot moet beslissen.

Een ploeg onderhandelaars van de federale politie ging ter plaatse om de man te proberen overtuigen naar beneden te komen. De politie had de Wolstraat uit veiligheid afgesloten voor het verkeer. 

Het is niet de eerste keer dat een man de aandacht trekt in een werfkraan. In november 2017 bezette een man een kraan in de Europese wijk nabij de Wetstraat. Hij deed dit, omdat hij even voordien uit zijn huis was gezet. Op deze manier toonde hij zijn onvrede hierover. Uiteindelijk kon de politie hem na onderhandelingen uit de kraan krijgen.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

man in kraan aan justitiepaleis
Baert Marc man in kraan aan justitiepaleis



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.