Man doodgestoken voor ogen van moeder en dochter in Elsene: verdachte opgepakt

huis waar moord is gebeurd
Baert Marc huis waar moord is gebeurd
Het Brusselse gerecht heeft een man opgepakt die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van een 23-jarige Elsenaar. Het slachtoffer, Michel L., werd op 31 maart in zijn woning in de Maesstraat in elkaar geslagen en neergestoken door vier mannen. Eén van werd intussen opgepakt en is aangehouden.

In de nacht van 31 maart op 1 april drongen rond 01.30 uur vier mannen de woning van Michel L. binnen. Ze waren gewapend met onder meer honkbalknuppels. Ze vielen eerst de moeder van de jongeman lastig, voor ze hun aandacht richtten op Michel L. De jongeman werd verschillende keren gestoken met een scherp voorwerp, voor de ogen van zijn moeder, een vriendin en zijn driejarige dochter.

De aanvallers gingen er vervolgens vandoor terwijl de familie de hulpdiensten verwittigde. Die snelden ter plaatse, maar voor Michel L. kon geen hulp meer baten.

Nog drie verdachten gezocht

Het Brusselse gerecht opende een onderzoek en dat leidde op 14 mei tot de arrestatie van Konrad P., een man van Poolse origine. Die werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en zag zijn voorlopige hechtenis intussen al verlengd worden door de raadkamer. Naar de drie andere daders wordt nog gezocht en over de aanleiding of het motief voor de feiten bestaat nog veel onduidelijkheid.

Volgens buurtbewoners zou een dispuut over een vriendin van Michel L. de aanleiding zijn geweest voor de moord. Er doen zelfs geruchten de ronde dat de vier daders huurmoordenaars zouden zijn. “Michel was in ieder geval een hele vriendelijke jongen dus het is voor mij een heel bizarre zaak”, zegt een buurvrouw. “Vooral voor zijn moeder moet dit een enorme schok zijn.”

Het Brusselse parket bevestigt voorlopig enkel dat er een verdachte in de cel zit in dit dossier.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.