Man die dochter op grond wierp staat op 6 september voor rechter

Cédric V.R.
kos Cédric V.R.
Cédric V.R., die in november zijn drie maanden oude dochtertje op de grond gooide, staat op 6 september terecht voor de Brusselse correctionele rechtbank. Vandaag spraken de partijen conclusietermijnen af.

Op 28 juni wordt de zaak ingeleid en zullen conclusietermijnen worden afgesproken. Dan wordt ook de datum vastgelegd waarop de zaak daadwerkelijk zal behandeld worden. De feiten waarvoor hij vervolgd wordt zijn niet min. De man gooide op 11 november zijn drie maanden oude dochtertje op de grond in hun appartement in Koekelberg, omdat ze niet stopte met huilen. Met het meisje gaat het ondertussen beter. V.R. zal zich moeten verantwoorden voor poging doodslag.

Zoontje doodgeslagen

Cedric V. werd in 2011 nog veroordeeld tot negen jaar cel, omdat hij zijn zoontje van zes maanden had doodgeslagen, omdat die huilde tijdens een computerspel dat V. aan het spelen was. Naast de feiten tegenover zijn zeer jonge kinderen blijkt de man geen enkele andere vermelding op zijn strafregister te hebben. Gerechtspsychiaters hebben de man ondertussen grondig onderzocht. Het dossier is bijna afgerond waardoor de kans groot is dat het proces binnen enkele maanden al zal plaatsvinden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.