Man (68) staat terecht voor aanranding mederusthuisbewoners

Een rust- en verzorgingstehuis (noch het home, noch de man in kwestie).  (archieffoto)
ANP XTRA Een rust- en verzorgingstehuis (noch het home, noch de man in kwestie). (archieffoto)
Een bewoner van een OCMW-rusthuis staat vandaag terecht voor de Brusselse correctionele rechtbank wegens de aanranding van vier bejaarde medebewoonsters. Mostefa Z. wordt ervan verdacht vier vrouwen tussen de 65 en 85 seksueel misbruikt te hebben in een rust- en verzorgingstehuis in Sint-Joost-ten-Node, zo meldt La Capitale vandaag.

De man zit momenteel aan een rolstoel gekluisterd, maar dat neemt niet weg dat hij al bijna een jaar in voorlopige hechtenis zit. De zestiger verbleef sinds augustus 2016 in het home. De feiten gebeurden tussen december 2017 tot hij een jaar later op heterdaad werd betrapt. Mostefa Z. ontkent de beschuldigingen.

De man zou regelmatig zijn opgedoken in de kamers van de vier slachtoffers (geboren 1934, 1938, 1953 en 1954) onder het mom om hen cadeautjes of voeding aan te bieden. De vier en het OCMW van Sint-Joost-ten-Node hebben zich burgerlijke partij gesteld.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.