Lichtfestival Bright Brussels zet vier wijken in de schijnwerpers

Bright Brussels (archiefbeeld).
Baert Marc Bright Brussels (archiefbeeld).
Van donderdag tot zondag wordt Brussel weer bezet door lichtinstallaties voor het festival Bright Brussels. Een nieuw parcours zet vier wijken in de kijker. Voor de gelegenheid keert ook het reuzenrad terug naar het Poelaertplein.

Het nieuwe parcours loopt langs de Hallepoort-, de Marollen-, de Zavel- en de Koningswijk. Daarlangs zijn allerlei installaties van nationale en internationale artiesten opgesteld. Bij de werken zijn er lichtshows, videomapping en interactieve installaties. Wie dat wil kan een gratis rondleiding krijgen langs de werken en de wijken waar ze staan.

Er zijn ook verschillende extra evenementen. Donderdag vertrekt op de Grasmarkt om 18.15 uur een Bright Bike Parade die langs het parcours loopt. Elke avond van het festival is er ook een lampionnenbal op het Spanjeplein. Bezoekers kunnen er dansen onder duizend lampionnen. Daarnaast kan je ook de trappen van de Hallepoort beklimmen en genieten van het uitzicht.

Bij de start van Bright Brussels maakt ook het reuzenrad ‘The View’ zijn herintrede in de stad. Het rad van 55 meter hoog zal opnieuw op het Poelaertplein staan en blijft daar tot 3 mei.

Bright Brussels loopt van donderdag 13 tot en met zondag 16 februari van 19 tot 23 uur. Alle info op www.bright.brussels