Lichte hinder op Noord-Zuidverbinding nadat trein door rood rijdt

Spoor ten hoogte van station Kappellekerk
BELGA Spoor ten hoogte van station Kappellekerk
Het spoorverkeer op de Noord-Zuidas ondervond vanochtend hinder nadat een trein ter hoogte van het station Kappellekerk door een rood sein reed. Sinds 9.10 uur zijn alle sporen opnieuw berijdbaar. 

Om 8.15 uur reed een trein van Oostende naar Schaarbeek na het uitrijden van Brussel-Zuid door een rood licht, waardoor de trein automatisch stilviel. In eerste instantie waren drie van de zes sporen van de Noord-Zuidverbinding niet beschikbaar voor het treinverkeer. Ook een tweede trein stond geblokkeerd. Eerst bleef nog één spoor versperd en na het wisselen van de machinist - een standaardprocedure na een roodlichtinicident -konden rond 9.10 uur de zes sporen opnieuw gebruikt worden. 

Door de krokusvakantie is de ochtendspits minder druk dan gewoonlijk, omdat er tijdens schoolvakanties minder spitstreinen rijden. Daardoor bleef de hinder beperkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.