Leegstaande loods zwaar beschadigd bij brand

Brand in verlaten loods op de Havenlaan.
Baert/Brandweer Brand in verlaten loods op de Havenlaan.
Bij een brand op de Brusselse Havenlaan is maandagnacht een leegstaande loods zwaar beschadigd geraakt. Bij de interventie raakte een brandweerman lichtgewond.

Omstreeks 0.50 uur brak het vuur uit in een bestelwagen die voor de loods geparkeerd stond. Het vuur sloeg onmiddellijk over op de rolluiken van de loods. De Brusselse brandweer was gelukkig snel ter plaatse en kon vermijden dat het vuur oversloeg naar het dak van de loods.

Daarnaast werd het dak niet beschadigd door de brand. “Het gaat om een relatief oude loods, waardoor het vermoeden bestaat dat er asbest in het dak zit. Maar de vlammen hebben het dak niet bereikt zodat er ook geen asbest is vrijgekomen”, aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. De loods ter hoogte van huisnummer 49, waar regelmatig evenementen plaatsvinden, raakte wel ernstig beschadigd, net als de bestelwagen waar de brand ontstond. De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.