Ladhari vrijgesproken voor doodslag op ‘Peetvader van de Beenhouwersstraat’

The accused Tarek Ladhari pictured during the jury composition of the assizes trial of Tarek Ladhari before the Assizes Court of Brussels-Capital in Brussels, Wednesday 02 October 2019. Tunisian Tarek Ladhari is accused of killing his competitor-restaurant owner Denis-Adrien Debouvri, also known as the 'Roi de l'ilot sacre' in 2008. BELGA PHOTO THIERRY ROGE
BELGA The accused Tarek Ladhari pictured during the jury composition of the assizes trial of Tarek Ladhari before the Assizes Court of Brussels-Capital in Brussels, Wednesday 02 October 2019. Tunisian Tarek Ladhari is accused of killing his competitor-restaurant owner Denis-Adrien Debouvri, also known as the 'Roi de l'ilot sacre' in 2008. BELGA PHOTO THIERRY ROGE
Tarek Ladhari is vrijgesproken van de doodslag op Denis Debouverie (74), de eigenaar van heel wat panden in het Ilot Sacré, de restaurantwijk in het centrum van Brussel.

De jury meende dat de speurders bepaalde onderzoeken achterwege hebben gelaten, waardoor bepaalde hypotheses niet konden geverifieerd worden. Zo werd er geen onderzoek gedaan naar de nagels van het slachtoffer. Ook de aanwezigheid van het DNA van de beschuldigde op een flessenopener en op een fles whisky werd als onvoldoende bewijs beschouwd. Het motief, namelijk ruzie over zakelijke belangen tussen de twee, werd als onvoldoende onderbouwd beschouwd. Andere sporen, zoals ruzies of conflicten van het slachtoffer met andere personen, werden niet eens onderzocht. Nochtans leefde het slachtoffer met veel mensen in onmin. De jury kwam zo tot het besluit dat er te veel twijfel was over de schuld van Tarek Ladhari.

De 64-jarige Ladhari, van Tunesische origine, stond terecht voor de doodslag op Denis Debouverie, bijgenaamd de “koning van de Beenhouwersstraat”. Deze laatste werd op 10 september 2008 dood teruggevonden in zijn bureau, boven een van zijn restaurants in de Korte Beenhouwersstraat in Brussel. Zijn keel was overgesneden. Ladhari baatte het restaurant La Petite Fontaine uit, dat hij huurde van Debouverie. Het restaurant bevond zich recht tegenover restaurant La Vieille Ville, waarboven Debouverie zijn bureau en appartement had. Volgens de speurders zou het om een afrekening gegaan zijn na een dispuut over zakelijke belangen. Ladhari heeft steeds elke betrokkenheid ontkend. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.