Kunstenaar verfraait omheining bouwwerf

Vier kunstenaars krijgen kans om werf in te kleuren

Monumentaal kunstwerk op de omheining rond de bouwwerf van het project Quatuor.
Baert Marc Monumentaal kunstwerk op de omheining rond de bouwwerf van het project Quatuor.
Kunstenaar Arnaud Kool, Brussels schilder en illustrator, is begonnen aan een huzarenstukje. Hij werkt aan een monumentaal kunstwerk op de omheining rond de bouwwerf van het project Quatuor (op de as van de Boudewijnlaan en de Albert II-laan), pal in de Brusselse Noordwijk. Hij zal zich meer dan een maand dagelijks toeleggen op dit unieke werk. 
kunstproject in Noordwijk: monumentaal kunstwerk op de omheining rond de bouwwerf van het project Quatuor
Baert Marc kunstproject in Noordwijk: monumentaal kunstwerk op de omheining rond de bouwwerf van het project Quatuor

Een eer

Het is echter niet de bedoeling dat de kunstenaar op zijn eentje 'zijn' werk zal voltooien. "Door de dagelijkse aanwezigheid wil hij de vinger aan de pols houden wat betreft het leven in de wijk. Hij zal luisteren naar de bewoners en voorbijgangers en zijn dromen in beelden gieten. Het project staat voor de integratie van een bouwwerf en een toekomstig gebouw in de stad, aan de hand van gezichten en landschappen in een abstracte en kleurige verbeeldingswereld", klinkt het bij organisator Befimmo. “De Noordwijk evolueert volop en ertoe kunnen bijdragen met kleurtoetsen en een wisselwerking met de bewoners is echt geweldig, het is zelfs een eer.”, stelt Arnaud Kool. 

kunstproject in Noordwijk: Arnaud Kool
Baert Marc kunstproject in Noordwijk: Arnaud Kool

Vier kunstenaars

In het kader van haar project voor de bouw van het Quatuor-gebouw, geeft Befimmo vier kunstenaars uit verschillende disciplines carte blanche voor het realiseren van een kunstwerk op de omheining van haar werf. De omheining zelf is meer dan 120 meter lang en zal er twee jaar staan. Dit is een uitzonderlijke kans om via artistieke projecten een dialoog met de wijk aan te knopen. Het werk van Arnaud Kool wordt vier tot zes maanden aan de stad aangeboden, om dan plaats te maken voor het werk van een nieuwe kunstenaar

kunstproject in Noordwijk: Arnaud Kool
Baert Marc kunstproject in Noordwijk: Arnaud Kool
kunstproject in Noordwijk: monumentaal kunstwerk op de omheining rond de bouwwerf van het project Quatuor
Baert Marc kunstproject in Noordwijk: monumentaal kunstwerk op de omheining rond de bouwwerf van het project QuatuorReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.