Kompany met SOS Kinderdorpen in zee

BX BRUSSELS STELT NIEUWE SPONSOR VOOR

Vincent Kompany stelt de samenwerking met SOS Kinderdorpen voor.
Foto Baert Vincent Kompany stelt de samenwerking met SOS Kinderdorpen voor.
Vincent Kompany himself stelde gisteren de samenwerking tussen BX Brussels en SOS Kinderdorpen voor. Drie jaar lang zal het logo van SOS Kinderdorpen op de truitjes van de Brusselse voormalige vierdeklasser pronken.

Nog geen jaar geleden startte Vincent Kompany met BX Brussels. De voetbalclub telt op dit moment 150 jeugdleden en gaat tegen 2015 voor duizend leden. BX Brussels gaat nu zijn eerste partnership aan. Drie jaar lang zal het logo van SOS kinderdorpen dankzij de steun van ING op de shirts van BX Brussels staan. "Dit is precies de samenwerking waarop we hoopten wanneer het project vorig jaar werd opgestart", vertelt Kompany. "Bij BX Brussels is de eerste ploeg niet de prioriteit, wel het aanbieden van kansen aan jongeren. Met deze samenwerking hebben we er een partner bij die over de landsgrenzen bekend is én dezelfde waarden uitstraalt als BX Brussels."


SOS Kinderdorpen steunt wereldwijd 80.000 kwetsbare kinderen, ook in België. "We zijn heel blij met dit initiatief omdat SOS Kinderdorpen hiermee een grotere zichtbaarheid krijgt. Ook de educatieve waarde van de samenwerking vinden wij belangrijk. We zijn er zeker van dat de kinderen die opgevangen worden in onze SOS Kinderdorpen fier zijn dat de jeugd in Brussel hen op deze manier in hun hart draagt", zegt Tom Moons van SOS Kinderdorpen. "Maar hierbij stopt het niet. Op dit moment zijn wij nog niet actief in Brussel, maar we zijn samen met BX Brussels allerlei projecten aan het uitdenken die we samen kunnen uitvoeren."


BX Brussels is vandaag actief in vijf gemeenten in het Brusselse en telt 150 leden. "Door deze samenwerking zijn we op de goede weg om tegen 2015 naar de duizend leden te gaan", zegt Jesse De Preter, CEO van BX Brussels. "Dertig procent van de Brusselaars leeft onder de armoedegrens en wij willen met onze club de deuren openen voor jongeren die bij andere clubs niet aan de bak komen. Op sportief vlak willen we er zijn voor de jongeren, maar nog meer op sociaal vlak. We willen hen helpen om hun diploma te halen en zo iets van hun leven te maken."


"Ik begrijp de negatieve kanten van Brussel, maar tegelijkertijd zijn er hier zoveel kansen. Die moeten we nemen. Met deze samenwerking kunnen we het verschil maken en kunnen we jongeren opleiden en ervoor zorgen dat zij later iets voor deze mooie stad kunnen betekenen", besluit Kompany.