Kevin Borlée sluit zich op in een kooi voor GAIA

Lancering van de zomertournee van Gaia met Kevin Borlée
Baert Marc Lancering van de zomertournee van Gaia met Kevin Borlée
Topsprinter Kevin Borlée sloot zich donderdag op de Nieuwstraat in Brussel in een kooi. Dat heeft hij gedaan in het kader van een campagne van GAIA, “Stop de kooien”, dat vandaag van start ging. Zo wil de dierenrechtenorganisatie handtekeningen verzamelen zodat de Europese Commissie iets doet tegen dieren die in een te kleine kooi geplaatst worden. 

300 miljoen dieren zouden, volgens GAIA , heel hun leven of een groot deel ervan in een kooi zitten. Een leven in een kooi is geen dierwaardig bestaan, volgens GAIA -voorzitter Michel Vandenbosch. “Dieren in kooien lijden ernstig: ze hebben amper ruimte om te bewegen en kunnen er hun natuurlijke gedrag niet in vertonen noch ontplooien.”

Zo werkt GAIA samen met meer dan 130 organisaties om via een Europees burgerinitiatief een verbod op het gebruik van kooien in de veehouderij te bekomen. Het doel daarbij is om in de verschillende Europese steden zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen die ze aan de Commissie kunnen voorleggen. Het doel was initieel om 1 miljoen handtekeningen te verzamelen, maar dat hebben ze onlangs al bereikt. Tijdens de campagne in heel België strijken ze neer in verschillende steden, waarbij ze een bekend persoon in een kooi opsluiten. 

Donderdag werd de campagne in Brussel gestart. Daarvoor heeft atleet Kevin Borlée zich vrijwillig laten opsluiten in een kooi met het bordje “Ik ben een cage fighter”. Zelf is de topsporter niet vegetariër, maar hij wil de slechte consumptie mentaliteit van de mensen wel doorbreken. “Ik vind het heel belangrijk om bewust om te gaan met wat er op mijn bord ligt. Een burger bij McDonald’s ga je me nooit zien eten.”

Lancering van de zomertournee van Gaia met Kevin Borlée
Baert Marc Lancering van de zomertournee van Gaia met Kevin Borlée4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean-Pierre Van Lier

  Ga liever een rusthuis bezoeken waar oudere mensen deugd hebben aan wat gezelschap. De laatste jaren spreekt men alleen nog over welzijn van dieren maar de mens mag creperen.

 • PIETER ROGIERS

  De erfenisjagers van Gaia zijn waarschijnlijk uit op een royale testamentschenking van Kevin?

 • PIETER ROGIERS

  De erfenisjagers van Gaia zijn waarschijnlijk uit op een royale testamentschenking van Kevin?

 • PIETER ROGIERS

  Hopen de testamentjagers van Gaia dat miljonair Kevin Gaia zal opnemen in zijn testament misschien? In 2018 incasseerde Gaia op die manier 4.700.000 € en werd bijna 1.800.000 € uitgezet en belegd bij banken tewijl ze beweren dat alle inkomsten integraal worden besteed aan hulpbehoevende dieren. Kevin, vraag de balans maar eens op van deze bedrogorganisatie!!