Kattenurine sijpelt zelfs in muren onderbuur: vrouw houdt 40 katten in haar appartement van 60 vierkante meter

24 verwaarloosde katten worden ondertussen bij Veeweyde geobserveerd.
Veeweyde 24 verwaarloosde katten worden ondertussen bij Veeweyde geobserveerd.
Dierenasiel Veeweyde heeft donderdag na een controle van de politie 24 katten in beslag genomen bij een oude vrouw in Jette. De vrouw is gekend om haar nalatigheid en wordt al vier jaar elk jaar gecontroleerd. Deze keer vond de politie 40 katten terug. Veeweyde pleit voor een verbod op huisdieren. 

“Het zijn wilde katten, die nooit ingeënt of zelfs geaaid werden”, zegt Ludivine Nolf, woordvoerster van Veeweyde. De katten zouden zich ook onder elkaar voortgeplant hebben, waardoor ze ernstige mentale aandoeningen hebben opgelopen. “Ze verstoppen zich en hebben duidelijk nooit de nodige aandacht gekregen, waardoor het voor ons heel moeilijk is om hen te behandelen”, zegt Nolf. 

Oorspronkelijk kwam de politie voor een vervolgcontrole bij de vrouw. “Elk jaar gaat de politie op controle en elk jaar opnieuw zegt ze dat ze de katten naar de dierenarts zal brengen en ze zal laten steriliseren, maar dat doet ze nooit. Ze is telkens opnieuw de controle kwijt.” De kattenurine zou zelfs in de muren van de onderbuur gesijpeld zijn. Veeweyde heeft voorlopig 24 katten in beslag genomen. Die zijn ondertussen gevaccineerd, maar zijn nog niet klaar voor adoptie. Ook de andere katten worden binnenkort in beslag genomen. “Het is wettelijk verplicht om je kat te steriliseren en vaccineren, maar dat gebeurt niet altijd”, zegt Nolf. “Daarom moeten er striktere controles zijn. Voor ons is dit een vorm van dierenmishandeling en we pleiten ervoor dat deze vrouw geen huisdieren meer mag hebben.” 

24 mishandelde katten worden ondertussen bij Veeweyde geobserveerd
Veeweyde 24 mishandelde katten worden ondertussen bij Veeweyde geobserveerd
24 mishandelde katten worden ondertussen bij Veeweyde geobserveerd
Veeweyde 24 mishandelde katten worden ondertussen bij Veeweyde geobserveerd6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sabrina christyn

  Wanneer gaat iedereen eens leren dat je niet aan dieren moet beginnen als je er niet voor kan zorgen! Ga eerst eens kijken wat eten etc. voor die dieren kost per maand en stel jezelf de vraag als mijn dier dan plots geopereerd moet worden kan ik dat betalen? En ben je bereid je eigen leven aan te passen aan dat dier? (opvang voor als je op vakantie wil, krabpalen in de woonkamer, kattenbakken...)

 • Evelyne JACQUES

  Een vriendin zei me dat je volgens de Belgische wet max. 10 katten en 10 honden mag houden. Volgens mij is dus het feit dat deze vrouw 40 katten in haar woning hield, al genoeg om haar te vervolgen.

 • Sofie Delaere

  Waarom laten ze dit zo een geval aanslepen, van de eerste keer de dieren weghalen en een verbod op dieren houden! Ongelooflijk

 • Johan Van Biesen

  Toen ik nog heel jong was hadden we een nieuwe benedenbuur die 5 honden had, de luizen zaten na enkele maanden in heel het huis, in de muren, de plafonds, de houten vloeren, in de kleerkasten overal hondenluizen! We hebben een week op hotel moeten gaan toen ze hem buiten gesmeten hebben en het gebouw moesten ontsmetten. Indertijd duurde het geen maanden om idioten buiten te krijgen, nu is het hemeltergend traag.

 • Melissa Nevejans

  Dit is toch niet te snappen !! Als ze na paar keer controle dit nog tegenkomen zouden ze toch een verbod moeten opleggen voor het houden van katten. Dit kan gewoon niet gezond zijn